Продължете към съдържанието

ПРОФЕСИОНАЛНИ КОЛАГЕНОВИ ВЕГАН ПОДЛОЖКИ – ВОДОРАСЛОВА БИОМАТРИЦА, ИЗПОЛЗВАНА ЗА ЕФЕКТИВНА ХИДРАТАЦИЯ, КАЛЦИЙ И ПРОНИКВАЩ БУСТЕР ЗА КОЖАТА

Професионалните колагенови веган подложки имитират ефекта на класическите колагенови подложки, но не съдържат животински колаген. Притежава успокояващи и хидратиращи кожата свойства, точно както този от животински произход.

Вместо колаген, който е животински, се използват водораслови фибри (алгинат, специален полизахарид). Тези фибри формират естествена биоматрица, в която калциевите йони са свързани. Ефективните субстанции на маската се активират при насищане с вода.
При нанасяне и намокряне на професионалните колагенови веган подложки, нежна, но много ефективна оклузия се произвежда. Подложката предотвратява изпаряването на влагата от повърхността на кожата, което й позволява да се натрупва в повърхностния слой (роговия слой). В резултат, влагата е погълната в кожата много бързо и свързващото вещество между кератинизираните клетки се отпуска във времето на действие на маската. В следствие на това, кожата става частично възприемчива към преди това нанесените серуми с активни съставки. Те от своя страна вече могат да проникнат в кожата дори още по-ефективно. Малко след отстраняването на подложката, клетките се събират отново и формират стабилна бариера, а проникналите активни съставки са запечатани и запазени в кожата. Голямото предимство на професионалните колагенови веган подложки е, че макар и с оклузивен ефект, не  затоплят кожата под маската. Напоените с вода подложки охлаждат кожата в същото време – затова могат да бъдат ползвани за чувствителна кожа, както и за кожа със склонност  към зачервявания и купероза.
В допълнение, чрез напояването на подложките с вода, калциевите йони свързани във водорасловата  биоматрица са активирани и освободени. Чрез дифузия освободените калциеви йони мигрират в кожата. Снабдяването на кожата с калций следователно е също ефективно подпомогнато. Калцият е основен необходим нутриент за хората по принцип, но също така и за кожата в частност. В епидермиса, оптималното съдържание е изрично от съществено значение за безпроблемния процес на възстановяване. Водорасловата полизахаридна подложка също насърчава моментално и бързо подобрение в хидратацията на кожата, правейки кожата да изглежда по-стегната и плътна. Бръчките, причинени от сухота изчезват  и кожата се усеща свежа и ревитализирана.