Продължете към съдържанието

КОГАТО БАЛАНСЪТ Е НАРУШЕН

Xerosis Cutis, по-позната като суха кожа, се отнася за състояние при ниски нива на хидролипиди. Кожата има недостиг от хидратиращи фактори (NMF) и/или количеството и/или качеството на собствените липиди на кожата са намелени. Последствията от това са, че кожната бариера е нарушена и не е в състояние вече напълно да изпълнява естествените си функции като защита срещу загуба на влага. Кожата е суха, груба и лющеща се. Кожата е с намалена еластичност и се усеща опъната.

Причините за сухотата на кожата могат да зависят от множество фактори, с повишаване на честотата им основно с увеличаване на възрастта. В допълнение към генетичното предразположение към суха кожа (конституционална xerosis cutis), факторите от околната среда или поведенческите екзогенни фактори могат също да провокират това състояние. Това включва, например, влияния като студ, ниска влажност и сух горещ въздух, които често се наблюдават през зимата или при излагане на пряка слънчева светлина. Освен това, дейностите в определени професии могат да доведат до суха кожа. Това включва, в частност, работата във влажна среда, контактът с увреждащи кожата вещества или дълго, продължително носене на ръкавици (напр. домашните помощници, фризьори, чистачи, болничен персонал). Още повече, личните хигиенни навици играят важна роля. Алкалните сапуни и измиващи средства както и продължителни, топли или много чести душове или вани увреждат кожата и я изсушават.

Независимо от причината, сухата кожа, в зависимост от тежестта на състоянието, може значително да намали качеството на живот. В допълнение, поради разрушена кожна бариера, тя представлява рисков фактор за развитие на атопична или алергична екзема и други кожни заболявания.

Макар и често да не можем да повлияем на някои фактори , правилната грижа може да осигури значително облекчение на неприятните усещания по кожата и да доведе до подобрение във вида на кожата и по този начин до подобрения в качеството на живот.

ХИДРА ИНТЕНЗ ПОДОБРЯВА ХИДРОЛИПИДНИЯ БАЛАНС

За да постигне продължително подобрение в сухата кожа, HYDRA INTENSE работи в няколко направления:  Бустер/3D Moisture Boost, Хиалуронова киселина/Oligo-Hyaluronic Acid и Комплекс /Derma Membrane Complex осигуряват бързо и устойчиво проникване на влагата чрез доставяне в кожата на естествени овлажняващи фактори(NMF), подобряване на кожната защитна бариера и намаляване на TEWL (транседермалната загуба на вода). Ценните липиди създават забележимо отпуснато и приятно усещане в кожата.

24ч Грижа, 24ч Богата Грижа