Продължете към съдържанието

КИСЕЛИННИЯТ ПИЛИНГ – НОВО НАЧАЛО ЗА КОЖАТА

Киселините са интензивни продукти, препоръчителни за пакет  терапии за свежа и красива кожа. Те създават идеалната основа за  подновяване на кожата, и почти няма тип кожа, която да не може да се възползва от киселинните процедури. Така наречените повърхностни химически пилинги се извършват с киселини, при които горните слоеве на кожата (stratum corneum) се отстраняват по контролиран начин. Повърхностните пилинги са неинвазивни процедури, които могат лесно да бъдат контролирани по отношение на начина на действие и интензивност, като се избира типа на киселината, концентрацията на киселината и pH стойността. 

Киселинните пилинги са изключително ефективен, неинвазивен метод за подобрение на кожата с видими и забележими резултати.

Краткосрочен фектПочистват кожата от „замърсявания“. Още след първата процедура тя изглежда сияйна, гладка и с по-равномерен тен.

Дългосрочен ефектТе активират функциите на кожата и естествените процеси, които оказват дългосрочно влияние върху подобряването на състоянието и, като формирането на колаген, баланса на влагата, киселинното покритие на кожата и много други.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КИСЕЛИНИТЕ?

Киселините в химичен смисъл са молекули, които могат да освободят протони (положително заредени частици) и по този начин да понижат pH на водни разтвори (неутрален = pH 7; кисел pH < 7). Киселинния разтвор съдържа протони и колкото повече от тези положително заредени частици присъстват, толкова по-кисел е разтворът и толкова по-ниска е pH стойността.

Интензивността на формулата с киселини се определя от вида на киселината, т.е. нейните химични свойства и молекулни размери, концентрацията й, и pH стойността. По правило: Колкото по-висока е концентрацията и по-ниска е pH стойността, толкова по-интензивен ще бъде ефектът на пилинга.

КАКВО ПРАВЯТ КИСЕЛИНИТЕ?

Те отстраняват всички замърсявания – излющените, мъртви кожни клетки са премахнати.

Подпомагат обновяването на кожата.

Ремоделират и регенерират слоевете на кожата чрез стимулиране синтеза на колаген и хиалуронова киселина.

Подобряват способността на кожата да задържа влага.

Минимизират порите; изглаждат неравностите. Оставят свежа, попълнена и гладка повърхност на кожата. Подобряват тена и пигментните петна.                                                                             

Намаляват белезите и бръчките.                         

Спомагат за добрата хидратация.                       

След терапия с киселини, кожата поема съвършено добре активните съставки.  

pH-Регулиране

Ефекта от съществено значение на киселинитеТе имат значим принос в оптимизирането на pH на кожата.

ВЛИЯНИЕТО НА pH СТОЙНОСТИТЕ – РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Нормалното pH на човешката кожа е между 4.1 и 5.8, в зависимост от зоната на тялото, която покрива, като средната стойност е около 4.9.

В тези зони, не само защитните механизми на кожата са ясно изразени, но и епидермиса се възстановява по-добре.  Терапията с киселини е идеален старт за целенасочено регулиране на pH на кожата.

Причините за променено pH на кожата

Не всички причини за промени в pH са известни. Въпреки това, някои фактори са вече установени:

Определени медикаменти.

Липса на упражнения.

Екстремни температури, климатичен стрес.

Хормонални причини. Генетични предразположения.            

Последици от променено pH на кожата

Защитните функции на кожата са нарушени.

Ежедневния стрес може да доведе до кожни раздразнения.

Здравословната кожна флора е нарушена.

Киселинната защитна мантия на кожата е увредена.

Glycolic Acid 20% pH 3.0,35% pH 2.5,50% pH 2.0, Lactobionic Acid 20% pH 3.0, Salicylic Acid 2% pH 3.0, Mandelic Acid 20% pH 2.5, Phytic Acid 10% pH 2.5, Неутрализатор