Продължете към съдържанието

СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА–  ЕДИН СЛОЖЕН ПРОЦЕС

Стареенето на кожата е крайно комплексна тема. Многостранността на процеса води до  различни промени в кожата, които са обединени в термина стареене на кожата.

ВИДОВЕ СТАРЕЕНЕ НА КОЖАТА

Хронологично стареенето на кожата е комплексен биологичен процес. Състои се от:

Присъщо стареене = генетично стареене

Присъщото стареене е генетично предопределено и води до намалената активност на кожните клетки и последващото  забавено обновяване на епидермиса с увеличаването на възрастта. Естествената дегенерация на кожните вещества като колаген и хиалуронова киселина в съединителните тъкани прогресира бавно. 

Външно стареене = „предизвикано от факторите на околната среда“ стареене на кожата

Външни фактори като UV лъчения, но също различни фактори от начина ни на живот и навици, като диета, употреба на алкохол и никотин, часовете на сън и нивата на стрес могат да усилят стареенето поради външни фактори.

ИЗМЕНЕНИЯ В КОЖАТА

Стареенето на кожата е прогресивен процес. С увеличаването на възрастта, видимите признаци на стареене стават все по-очевидни. В зависимост от индивидуалните предразположения, първите видими  ефекти на стареенето са загуба на озареност и блясък. По-късно, първоначалните бръчки от сухота често стават дълбоко изразени бръчки, които от една страна се увеличават поради намалена еластичност , а от друга стават видими заради мимическите движения на лицето. Поради намалените кожни функции като обновяването на клетките, кожата става все по-тънка и складира все по-малко влага. Разграждането на колагена не може да бъде балансирано напълно, и структурните връзки на колагеновите и еластиновите влакна са отслабени, което води до допълнителна загуба на обем за кожата. Често, последствията са увиснал лицев контур. В допълнение, кожата губи своята мекота, появяват се пигментни петна, и структурата на кожата става груба и с широки пори.

ЛИНИЯТА ЗА ГРИЖА ВЪВ ВЪРХОВНАТА АНТИ-ЕЙДЖ ГРИЖА

ВЪРХОВНАТА АНТИ-ЕЙДЖ ГРИЖА предлага върховната технология при грижа на базата на активни съставки с цел ефективно противопоставяне на различните фактори за стареене на кожата. Технологията Novo Peptide³ предлага на кожата широк спектър от активни съставки за стимулиране на забавянето на тези процеси. От тази диференцирана оферта за решения, кожата може да получи подкрепата, от която се нуждае в съответствие от персоналните си нужди. По този начин, линията за грижа за кожата се превръща в широкоспектърно средство в анти-ейдж сферата и може да бъде използвана още от появата на  първите признаци на стареене.

24ч крем, 24ч богат крем