Продължете към съдържанието

BIODROGA Medical Institute – професионална медицинска козметика

1-ви СТЪПКИ НА МЕТОДА CELLMED

Щателното почистване на кожата е повече от въпрос на чистота. То е началото на индивидуалната програма за грижа, която цели устойчива оптимизация на вида на кожата.

Кожата на лицето е почти винаги открита. Затова тя е директно изложена на всички външни влияния – от времето, UV лъчите до замърсяванията във въздуха. И дори ако модерната грим гама е висококачествена и подхранваща, пигментите и всички отлагания от ежедневието трябва да се премахват основно всеки ден.

Почистването и пилингът създават предпоставка за ефективната грижа за лицето, защото освобождават кожата от всички отлагания, като кожни клетки, грим и вещества от околната среда, които биха натоварили кожата и биха блокирали абсорбцията на активните съставки.

Особено при прекомерно производство на себум е важно да се поддържа редовно почистване. Подобно на грима, остатъците и замърсяванията могат да се натрупат върху кожата и да предизвикат отлагането на нечистотии.

След основно почистване кожата е оптимално подготвена, а активните съставки на серумите и грижата могат да проникнат в нея и да развият своя ефект.

Почистващ флуид, Избистрящ лосион, Успокояващ гел към масло, Успокояващ лосион, Ензимен бустер пилинг, 10% AHA Пилинг тампони

КИСЕЛИННИЯТ ПИЛИНГ – НОВО НАЧАЛО ЗА КОЖАТА

Киселините са интензивни продукти, препоръчителни за пакет  терапии за свежа и красива кожа. Те създават идеалната основа за  подновяване на кожата, и почти няма тип кожа, която да не може да се възползва от киселинните процедури. Така наречените повърхностни химически пилинги се извършват с киселини, при които горните слоеве на кожата (stratum corneum) се отстраняват по контролиран начин. Повърхностните пилинги са неинвазивни процедури, които могат лесно да бъдат контролирани по отношение на начина на действие и интензивност, като се избира типа на киселината, концентрацията на киселината и pH стойността. 

Киселинните пилинги са изключително ефективен, неинвазивен метод за подобрение на кожата с видими и забележими резултати.

Краткосрочен фект: Почистват кожата от „замърсявания“. Още след първата процедура тя изглежда сияйна, гладка и с по-равномерен тен.

Дългосрочен ефект: Те активират функциите на кожата и естествените процеси, които оказват дългосрочно влияние върху подобряването на състоянието и, като формирането на колаген, баланса на влагата, киселинното покритие на кожата и много други.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КИСЕЛИНИТЕ?

Киселините в химичен смисъл са молекули, които могат да освободят протони (положително заредени частици) и по този начин да понижат pH на водни разтвори (неутрален = pH 7; кисел pH < 7). Киселинния разтвор съдържа протони и колкото повече от тези положително заредени частици присъстват, толкова по-кисел е разтворът и толкова по-ниска е pH стойността.

Интензивността на формулата с киселини се определя от вида на киселината, т.е. нейните химични свойства и молекулни размери, концентрацията й, и pH стойността. По правило: Колкото по-висока е концентрацията и по-ниска е pH стойността, толкова по-интензивен ще бъде ефектът на пилинга.

КАКВО ПРАВЯТ КИСЕЛИНИТЕ?

Те отстраняват всички замърсявания – излющените, мъртви кожни клетки са премахнати.

Подпомагат обновяването на кожата.

Ремоделират и регенерират слоевете на кожата чрез стимулиране синтеза на колаген и хиалуронова киселина.

Подобряват способността на кожата да задържа влага.

Минимизират порите; изглаждат неравностите. Оставят свежа, попълнена и гладка повърхност на кожата. Подобряват тена и пигментните петна.                                                                             

Намаляват белезите и бръчките.                         

Спомагат за добрата хидратация.                       

След терапия с киселини, кожата поема съвършено добре активните съставки.  

pH-Регулиране

Ефекта от съществено значение на киселините: Те имат значим принос в оптимизирането на pH на кожата.

ВЛИЯНИЕТО НА pH СТОЙНОСТИТЕРЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Нормалното pH на човешката кожа е между 4.1 и 5.8, в зависимост от зоната на тялото, която покрива, като средната стойност е около 4.9.

В тези зони, не само защитните механизми на кожата са ясно изразени, но и епидермиса се възстановява по-добре.  Терапията с киселини е идеален старт за целенасочено регулиране на pH на кожата.

Причините за променено pH на кожата

Не всички причини за промени в pH са известни. Въпреки това, някои фактори са вече установени:

Определени медикаменти.

Липса на упражнения.

Екстремни температури, климатичен стрес.

Хормонални причини. Генетични предразположения.            

Последици от променено pH на кожата

Защитните функции на кожата са нарушени.

Ежедневния стрес може да доведе до кожни раздразнения.

Здравословната кожна флора е нарушена.

Киселинната защитна мантия на кожата е увредена.

Glycolic Acid 20% pH 3.0,35% pH 2.5,50% pH 2.0, Lactobionic Acid 20% pH 3.0, Salicylic Acid 2% pH 3.0, Mandelic Acid 20% pH 2.5, Phytic Acid 10% pH 2.5, Неутрализатор

БУСТЕР/SKIN BOOSTER/ТОП ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ

БУСТЕР серумите са централен елемент от нашата концепция за систематична грижа за кожата.  Серумите предлагат специфично формулирани активни съставки от наличните възможности, които са прецизно подбрани за нужното въздействие. Поради техния състав и висока концентрация на активни съставки, те допринасят възможно най-интензивно за устойчивото и трайно подобрение на състоянието на кожата.

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ + БУСТЕР С КИСЕЛИНИ

БУСТЕР серумите за кожа са създадени за разрешаване на проблеми. Пептидите, витамините, антиоксидантите и високотехнологичните активни съставки, се свързват с единични киселини от базата с високо ефективни, мощни продукти и така се превръщат в ключов фактор за максимална ефективност. Специално подбраните киселини са интегрирани във всеки от нашите продукти, което прави максимално добро представянето на продукта като активен бустер.

Като цяло, разграничение трябва да правим между преобладаващо подхранващите киселини, като: хиалуронова киселина, аминокиселини и др., и ексфолиращи киселини, като напр. AHA киселини или салицилова киселина.

Вида киселина, нейната концентрация и pH на сместа са решаващи за начина на действие. Следователно, чрез подбиране на типа киселина, киселинна концентрация и pH стойност е възможно най-фино приспособяване към желания способ.

Разделяме всички продукти на следните категории:

Преобладаващо подхранващо

Успокояващо

Ексфолиращо

РЕГУЛИРАНЕ НА PH

В допълнение към киселинния пилинг, серумите играят съществена роля при регулиране на pH. „Нормалното“ pH на кожата е 4.5 to 5.8. с минимални отклонения в  pH стойностите напр., в зависимост от мястото, на което се намира кожата  (конкретната част), времето на годината или деня, както и възрастта са нормални. Въпреки това, някои кожни проблеми, като нечиста или зряла кожа могат да доведат до продължителни промени в pH. Нивата на pH стойностите могат да се повишат до 6.5. На тази промяна може да се противодейства чрез подходящи продукти като серуми с леко киселинна pH стойност. Естествената кожна бариера и нейните функции са подсилени, а микробиома на кожата е заздравен.

3% Хиалурон Комплекс Серум, 3% CBD Комплексен серум, Серум 10% Azelaic, Серум 2% BHA, Серум 20% Niacinamide, Серум с 15% Vitamin C, Серум 5% AHA, Серум с 5% Peptide, Серум с пептиди 5%, Серум с ретинол 1%

ПРОФЕСИОНАЛНИ КОЛАГЕНОВИ ВЕГАН ПОДЛОЖКИ – ВОДОРАСЛОВА БИОМАТРИЦА, ИЗПОЛЗВАНА ЗА ЕФЕКТИВНА ХИДРАТАЦИЯ, КАЛЦИЙ И ПРОНИКВАЩ БУСТЕР ЗА КОЖАТА

Професионалните колагенови веган подложки имитират ефекта на класическите колагенови подложки, но не съдържат животински колаген. Притежава успокояващи и хидратиращи кожата свойства, точно както този от животински произход.

Вместо колаген, който е животински, се използват водораслови фибри (алгинат, специален полизахарид). Тези фибри формират естествена биоматрица, в която калциевите йони са свързани. Ефективните субстанции на маската се активират при насищане с вода:
При нанасяне и намокряне на професионалните колагенови веган подложки, нежна, но много ефективна оклузия се произвежда. Подложката предотвратява изпаряването на влагата от повърхността на кожата, което й позволява да се натрупва в повърхностния слой (роговия слой). В резултат, влагата е погълната в кожата много бързо и свързващото вещество между кератинизираните клетки се отпуска във времето на действие на маската. В следствие на това, кожата става частично възприемчива към преди това нанесените серуми с активни съставки. Те от своя страна вече могат да проникнат в кожата дори още по-ефективно. Малко след отстраняването на подложката, клетките се събират отново и формират стабилна бариера, а проникналите активни съставки са запечатани и запазени в кожата. Голямото предимство на професионалните колагенови веган подложки е, че макар и с оклузивен ефект, не  затоплят кожата под маската. Напоените с вода подложки охлаждат кожата в същото време – затова могат да бъдат ползвани за чувствителна кожа, както и за кожа със склонност  към зачервявания и купероза.
В допълнение, чрез напояването на подложките с вода, калциевите йони свързани във водорасловата  биоматрица са активирани и освободени. Чрез дифузия освободените калциеви йони мигрират в кожата. Снабдяването на кожата с калций следователно е също ефективно подпомогнато. Калцият е основен необходим нутриент за хората по принцип, но също така и за кожата в частност. В епидермиса, оптималното съдържание е изрично от съществено значение за безпроблемния процес на възстановяване. Водорасловата полизахаридна подложка също насърчава моментално и бързо подобрение в хидратацията на кожата, правейки кожата да изглежда по-стегната и плътна. Бръчките, причинени от сухота изчезват  и кожата се усеща свежа и ревитализирана.

ЕФЕКТИВНА ГРАДИВНА ЧАСТ В КОМБИНАЦИЯТА ОТ ГРИЖИ

Категорията маски от Института BIODROGA MEDICAL INSTITUTE не само са заредени с ефективни съставки, но и предоставят многопосочни ползи, каквито само маските биха могли да дадат.

Съставките са насочени към желания ефект и проникват в кожата продължително, в рамките на само 10-15 минути. В допълнение, маските обикновено имат интензивни хидратиращи  или подхранващи свойства. Като трети аспект, времето за глезене е на сцената, което дава на душата баланс и време за отпускане. Три аспекта, които правят ритуала на маската много специален инструмент за грижа.

Маските постигат определен оклузивен ефект, който води до натрупване на влага в горния слой на кожата. Като резултат, роговия слой набъбва, което бързо увеличава абсорбиращия капацитет на кожата. Това прави маските особено ефективни.

Таргетираната употреба на маските на нашия Институт позволяват всеки кожен проблем да бъде третиран дори още по-ефективно – било то нечиста, супер чувствителна, или зряла кожа. Поради уникалното им представяне, моментално видим, но дълготраен ефект личи на кожата. Съставките на серумите са също оптимално абсорбирани в кожата.

Почистваща маска, Успокояваща маска, Хидратираща анти-ейдж маска

ЗОНАТА ОКОЛО ОЧИТЕ МАКСИМАЛНО НАПРЕГНАТА

Кожата около очите е една от най-тънките  зони кожа в цялото тяло.  Тя има по-малко колагенови и еластинови фибри. В допълнение, тя също има по-малко подкожни мазнини, поради което не може да запазва и складира влага.  В допълнение, с времето, поддържащата функция на съединителната тъкан намалява. Кожата става дори още по-тънка и нейните запаси от нутриенти все по-недостатъчни.  Също, кожата около очите, за разлика от тази на другите части на тялото, има значително по-малко мастни жлези; на клепач те са едва около 20 до 25. Между тях са така наречените  Zeis glands и Мейбомиеви жлези. Жлезите на Цайс се вливат в космените фоликули на миглите. Те произвеждат себум, който снабдява миглите и прави повърхностния им слой водоусточив и гъвкав. Мейбомиевите жлези осигуряват мазно съдържание за слъзния филм, който защитава самото око.

Следователно, кожата на клепача е толкова тънка, че реагира изключително чувствително на много външни въздействия. Замърсяванията на околната среда, UV лъчите, вредните вещества или липсата на сън оставят видими следи в тази зона много по-бързо, отколкото в други зони по тялото.  Работата и престоя пред екран на съвремения бизнес свят е друг фактор, който води към атопична кожа и раздразнения на кожата на долния и горен клепач.

В същото време, кожата около очите е също така механично изключително стресирана, защото се движи постоянно поради движенията на мимическите мускули и мигането на очите – ние мигаме около 30,000 пъти на ден. Като допълнителен стресор, ежедневно нанасяният грим и съответно необходимостта от премахването му могат да  доведат до допълнителни деформации на кожата.

По този начин, сухите, раздразнени клепачи не са рядък феномен. Първите бръчки също обикновено се появяват в зоната около очите. В допълнение, сенките под очите  или увисналия клепач могат също да влияят на начина, по който изглежда зоната около очите.

Това са достатъчно добри причини да се поддържа тази особено деликатна зона със специализирани средства за грижа за около очите.

Балансиращ околоочен крем, Стягащ околоочен крем

КОГАТО БАЛАНСЪТ Е НАРУШЕН

Xerosis Cutis, по-позната като суха кожа, се отнася за състояние при ниски нива на хидролипиди. Кожата има недостиг от хидратиращи фактори (NMF) и/или количеството и/или качеството на собствените липиди на кожата са намелени. Последствията от това са, че кожната бариера е нарушена и не е в състояние вече напълно да изпълнява естествените си функции като защита срещу загуба на влага. Кожата е суха, груба и лющеща се. Кожата е с намалена еластичност и се усеща опъната.

Причините за сухотата на кожата могат да зависят от множество фактори, с повишаване на честотата им основно с увеличаване на възрастта. В допълнение към генетичното предразположение към суха кожа (конституционална xerosis cutis), факторите от околната среда или поведенческите екзогенни фактори могат също да провокират това състояние. Това включва, например, влияния като студ, ниска влажност и сух горещ въздух, които често се наблюдават през зимата или при излагане на пряка слънчева светлина. Освен това, дейностите в определени професии могат да доведат до суха кожа. Това включва, в частност, работата във влажна среда, контактът с увреждащи кожата вещества или дълго, продължително носене на ръкавици (напр. домашните помощници, фризьори, чистачи, болничен персонал). Още повече, личните хигиенни навици играят важна роля. Алкалните сапуни и измиващи средства както и продължителни, топли или много чести душове или вани увреждат кожата и я изсушават.

Независимо от причината, сухата кожа, в зависимост от тежестта на състоянието, може значително да намали качеството на живот. В допълнение, поради разрушена кожна бариера, тя представлява рисков фактор за развитие на атопична или алергична екзема и други кожни заболявания.

Макар и често да не можем да повлияем на някои фактори , правилната грижа може да осигури значително облекчение на неприятните усещания по кожата и да доведе до подобрение във вида на кожата и по този начин до подобрения в качеството на живот.

ХИДРА ИНТЕНЗ ПОДОБРЯВА ХИДРОЛИПИДНИЯ БАЛАНС

За да постигне продължително подобрение в сухата кожа, HYDRA INTENSE работи в няколко направления:  Бустер/3D Moisture Boost, Хиалуронова киселина/Oligo-Hyaluronic Acid и Комплекс /Derma Membrane Complex осигуряват бързо и устойчиво проникване на влагата чрез доставяне в кожата на естествени овлажняващи фактори(NMF), подобряване на кожната защитна бариера и намаляване на TEWL (транседермалната загуба на вода). Ценните липиди създават забележимо отпуснато и приятно усещане в кожата.

24ч Грижа, 24ч Богата Грижа

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА

Чувствителната кожа се проявява в разнообразни форми и степен на тежест на състоянието. Медицинската диагностика на кожното състояние е трудна, защото симптомите са толкова разнообразни и то не е болест, а по-скоро хиперактивност на кожата. Чувствителната кожа реагира на различни влияния от околната среда, като химични субстанции (например тези, намиращи се в почистващите препарати и ароматизаторите), физически стресори (напр. температурен стрес, UV лъчи, сух въздух) или дори неправилна грижа. В допълнение, психосоматични влияния (стрес) могат също да причинят кожна реакция. Ако кожата има нисък праг на търпимост за такива влияния, тя е свръхреактивна. Видими реакции са, например, зачервявания на кожата, парене, раздразнения или сухи, груби кожни участъци.

Причините за чувствителна кожа са разнообразни и комплексни. Много фактори като стрес, непоносимост или дори неподходяща диета  могат да разбалансират кожната бариера и да предизвикат чувствителна реакция. Чувствителната кожа може също да бъде страничен ефект от някои кожни заболявания, като невродерматити или временно последствие след операции.

ГРИЖИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

При чувствителната, раздразнена кожа, по-малко понякога значи повече! Например, препоръчително е да се намали употребата на продукти за почистване и грижа, използвани ежедневно до възможния минимум и да се избягва всичко, което може да напрегне кожата, като бои и парфюми. Фокусът е добре да бъде върху успокояването на стресираната кожа, подкрепата на естествената регенерация на кожата и подсилването на нейната защитна бариера.

24 часова грижа

КУПЕРОЗА ИЛИ ОЩЕ ПОЗНАТА КАТО МЕДЕНА РОЗА ИЛИ МЕДНА ПЕРКА

Куперозата е генетична промяна в кожата. Въпреки това, точните причини за възпалителните промени не са съвсем окончателно изяснени. Счита се ,че тя се среща по-често при жените, отколкото при мъжете, и след 30 те години нататък, около 1/3 от жените са засегнати от зачервявания по кожата, поне от време на време. Куперозата е също по-често срещана при хора със светла кожа и поради по-светлия тон на кожата, повърхностните кръвоносни съдове са по-видими.

Типичните симптоми на куперозата включват зачервяване на кожата, „зачервяване на кръвта“), видими, необратимо разширени капиляри (telangiectasias), усещане за опъване  и сухота. Засегнатите от купероза  страдат не само от типичните зачервявания и опъване,  но и от сухота и суперчувствителност на кожата. Понякога, те също се оплакват от  смъдене и парене – усещания, които вървят ръка за ръка с повишена чувствителност.

В допълнение към тези видими и усещащи се симптоми, куперозата се свързва с повишени нива на възпалителни медиатори в засегантите зони и силно увредени важни компоненти на извънклетъчната матрица (колаген, еластин) предизвикани от възпалението.

Външните фактори допринасят за куперозата и могат значително да влошат симптомите й. Слънце, солариуми, екстремни климатични колебания, стрес, алкохол, твърде топли или студени душове, например, се считат за задействащи фактори. Най-често засегнати са зоните на бузите и носа.

Кожата, склонна към купероза е един от типовете чувствителни кожи и се нуждае от съответно третиране:

Какво да правим: Нежно почистване, обърнете внимание на меки почистващи продукти, използвайте такива с бариерозащиатаващи съставки без увреждащи компоненти (аромати и др.). Нанасяйте слънцезащита ежедневно. Преминете на здравословна диета и пийте много течности.

Какво да НЕ правим: Без механични третирания – търкане; въздържайте се от пикантни храни, алкохол и тютюнопушене. Избягвайте козметика с базови масла (те често усилват циркулацията на кръв), избягвайте температурен стрес (сауна, душове и др.) или интензивно излагане на слънце.

24 часов крем

КОЖА С ПЕТНА НАЙ-ЧЕСТИЯТ КОЖЕН ПРОБЛЕМ

Причините за петна по кожата са: предразположеност, хормонални отклонения, прием на лекарства, нездравословен начин на живот, лоша диета и фактори от околната среда. Когато тези фактори са налице, широк спектър от катализатори като стрес, бактерии, нарушения на кожната флора или стимули от климатично естество са достатъчни да причинят малки огнища на възпаления и пъпки, които могат да се развият.

Най-засегнати са младите хора. Статистически, почти всеки подрастващ по време на пубертета страда от пъпки поради хормонални нарушения, някои повече, други по-малко.  До навършване на 25 години най-късно обаче, хормоналният баланс се стабилизира  и като последствие, пъпките би трябвало да отшумят. Ако обаче състоянието остане или се прояви отново след години, това често е т.нар. късно акне. Пъпките се срещат често и в групата на над 30-годишните. Да се открие причината за това изисква детективски нюх и често няколко фактора са отговорни за развитието на грозни пъпки и черни точки.

Нашата „Западна диета“ е също сред заподозрените за появата на пъпки и нечистоти. Млечните продукти и  храните с висок гликемичен индекс изглежда увеличават риска от развитие на акне. Многобройни изследвания показват, че има значими връзки между ежедневния прием на млечни продукти и акнето. Например здравно изследване, направено от „ Сестрите“II с повече от 47,000 американски медицински сестри, или изследването „Подрастващите днес“ сред повече от 4200 момчета и 6,000 момичета между 9 и 15 години.

Храни с висок гликемичен индекс, особено захар, също влияят на разпространението на акнето, което е било потвърдено в изследванията.  Редовната консумация на храни с висок гликемичен индекс повишава съдържанието на инсулин в кръвния серум, което може да стимулира производството на себум и може да доведе до повишаване на концентрацията на ендоген.  И двете, от своя страна, водят до образуването на пъпки.

ГРИЖА ЗА КОЖА С ПЪПКИ

Тя трябва да бъде специално разработена за нуждите на кожа с пъпки. Щателно, внимателно почистване на кожата с хладка вода и подходящ почистващ продукт като почистваща емулсия и озаряващ лосион /Clarifying lotion. Агресивни почистващи продукти и механичен стрес трябва да бъдат избягвани.

Използваните продукти за грижа трябва да намаляват производството на себум, ако кожата е с тенденция към омазняване. Нечистата, суха кожа се нуждае от хидратиране и продукти за подобряване на липидния баланс. Специалните продукти за кожа с пъпки трябва да могат да отстраняват натрупванията от себум и нечистотиите от запушените пори. Антибактериалният ефект противодейства на образуването на нови нечистотии и черни точки. Редовните киселинни пилинги или ензимни бустери са също препоръчителни за предотвратяването на удебеляването на кожата и за улесняването на премахването на мъртви, кератинизирани клетки, които могат да запушат мастните жлези. Механичните пилинги трябва да бъдат избягвани поради риска от разпространение на инфекциите върху кожата. Успокояващи, лечебни и заздравяващи съставки могат да успокоят кожата, да подобрят нейната устойчивост, да подпомогнат регенерацията й, и по този начин да подобрят състоянието й в дългосрочен план.

Стик против пъпки, 24ч крем за комбинирана кожа, 24ч Богат Анти-ейдж Крем

СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА ЕДИН СЛОЖЕН ПРОЦЕС

Стареенето на кожата е крайно комплексна тема. Многостранността на процеса води до  различни промени в кожата, които са обединени в термина стареене на кожата.

ВИДОВЕ СТАРЕЕНЕ НА КОЖАТА

Хронологично стареенето на кожата е комплексен биологичен процес. Състои се от:

Присъщо стареене = генетично стареене

Присъщото стареене е генетично предопределено и води до намалената активност на кожните клетки и последващото  забавено обновяване на епидермиса с увеличаването на възрастта. Естествената дегенерация на кожните вещества като колаген и хиалуронова киселина в съединителните тъкани прогресира бавно. 

Външно стареене = „предизвикано от факторите на околната среда“ стареене на кожата

Външни фактори като UV лъчения, но също различни фактори от начина ни на живот и навици, като диета, употреба на алкохол и никотин, часовете на сън и нивата на стрес могат да усилят стареенето поради външни фактори.

ИЗМЕНЕНИЯ В КОЖАТА

Стареенето на кожата е прогресивен процес. С увеличаването на възрастта, видимите признаци на стареене стават все по-очевидни. В зависимост от индивидуалните предразположения, първите видими  ефекти на стареенето са загуба на озареност и блясък. По-късно, първоначалните бръчки от сухота често стават дълбоко изразени бръчки, които от една страна се увеличават поради намалена еластичност , а от друга стават видими заради мимическите движения на лицето. Поради намалените кожни функции като обновяването на клетките, кожата става все по-тънка и складира все по-малко влага. Разграждането на колагена не може да бъде балансирано напълно, и структурните връзки на колагеновите и еластиновите влакна са отслабени, което води до допълнителна загуба на обем за кожата. Често, последствията са увиснал лицев контур. В допълнение, кожата губи своята мекота, появяват се пигментни петна, и структурата на кожата става груба и с широки пори.

ЛИНИЯТА ЗА ГРИЖА ВЪВ ВЪРХОВНАТА АНТИ-ЕЙДЖ ГРИЖА

ВЪРХОВНАТА АНТИ-ЕЙДЖ ГРИЖА предлага върховната технология при грижа на базата на активни съставки с цел ефективно противопоставяне на различните фактори за стареене на кожата. Технологията Novo Peptide³ предлага на кожата широк спектър от активни съставки за стимулиране на забавянето на тези процеси. От тази диференцирана оферта за решения, кожата може да получи подкрепата, от която се нуждае в съответствие от персоналните си нужди. По този начин, линията за грижа за кожата се превръща в широкоспектърно средство в анти-ейдж сферата и може да бъде използвана още от появата на  първите признаци на стареене.

24ч крем, 24ч богат крем 

НОВАТА ГЕНЕРАЦИЯ НА ПЪРВОКЛАСНАТА ГРИЖА

Като много иновативни съставки, високотехнологичната активна съставка EGF (EGF = Фактор за растеж на епидермиса) има своите корени в човешката медицина. Високотехнологичната ефективна съставка имитира функцията му в кожата. EGF в кожата има значима ключова роля в регенерацията и производството на клетките, тъй като е отговорен за растежа и миграцията на клетките в кожата.

Растежния фактор като цяло има ключова роля в много процеси в тялото. Откриването на функцията и ролята на растежния фактор е било толкова  важно, че през 1986 се присъжда Нобелова награда за медицина на двамата му откриватели Стенли Коен и Рита Леви-Монталчини. И това откритие естествено е стимулирало търсенето на потенциалните ползи от  него за козметиката и козметологията.

СЪВРЕМЕННИ ПОСТИЖЕНИЯ

Науката постоянно се развива. Това особено силно се отнася за сферата на анти-ейдж разработките.

Новата ни генерация от първокласни продукти против стареене на кожата, концепцията от напреднали продукти с EGF, представлява развитие на предишните анти-ейдж серии . Иновативните подобрения комбинират водещият компонент EGF с полиглутамова киселина и новопатентования веган колаген, който е биоинжинерна алтернатива на животинския колаген.

Трите ключови съставки се допълват помежду си по един идеален начин и така създават синергичен ефект. Хидратиращият ефект от полиглутамовата киселина и веган колагенът устойчиво подобрява нивата на влага в кожата, което подпомага много от процесите, случващи се в кожата и им позволява да вървят гладко. В допълнение, регенеративните свойства  на колагена действат като бустер, който  повишава ефективността на активната съставка EGF.

Серум, 24ч крем

ПОЗИТИВНИ И НЕГАТИВНИ ЕФЕКТИ ОТ UV ЛЪЧИТЕ

Днес почти всеки е наясно с връзката между UV лъченията и развитието на свързаните с това заболявания на кожата и нейното състаряване. Слънчевите лъчи обаче имат и много положителни ефекти, за които много хора знаят от собствения си опит.

ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕФЕКТИ:

Слънчевото греене настройва хормоналния баланс на режим „обичам живота”. UV лъчите стимулират определени хормони. Тялото освобождава повече ендорфини  (хормоните на щастието), например серотонин. Той повишава общото усещане за благосъстояние и прогонва меланхоличното настроение. Меланинът се освобождава късно вечер при увеличаването на продължителността на деня, така че оставате по-дълго активни и във форма.

UV лъчите са необходими при синтеза на витамин Д. Той от своя страна има основна роля що се отнася до регулиране на калциевия и фосфатен баланс и за изграждане костите.

ОТРИЦАТЕЛНИ ЕФЕКТИ:

Много кожни проблеми могат да бъдат приписани на увреждащите ефекти на слънчевото лъчение. Прекаленото излагане на UV лъчи може да увреди ДНК в клетъчното ядро, да засегне защитната клетъчна мембрана на кожните клетки и да причини възпалителни реакции като зачервяване, отоци или образуване на  болезнени мехури в зависимост от степента на слънчево изгаряне.

Има съществени разлики между UVA и UVB лъчите. Основното правило гласи:

UVA лъчите (с по-висока енергия) причиняват състаряване на кожата.

UVB лъчите (с по-ниска енергия) причиняват слънчевите изгаряния.

UV лъчите проникват дълбоко в кожата и водят до освобождаване  на свободни радикали – особено UVA лъчите. Тези много агресивни молекули влизат в реакция със  съединенията в обкръжението им и променят техните структура и свойства. По този начин, колагена и еластина в кожата са променени и изродени. Този процес е засилен от металопротеиназите  (MMP). MMP се намират естествено в кожата и могат да израждат колагена и еластина, освен всичко. UV лъчите стимулират извънредно тяхната активност. Като следствие, кожата става суха и губи еластичност. Видими последствия са загубата на еластичност, уморен вид, бръчки и пигментни петна.

В името на кожата: Тъй като UV лъчите проникват през облаци и стъкла, подходяща UV защита трябва да бъде използвана не само на плажа или на ски, но всичките 365 дни в годината.

ЗАЩИТА/ High UV Protection Cream SPF 50

МЕЧТАТА ЗА БЕЗУПРЕЧНА КОЖА

Сияйната, с гладка текстура кожа означава младост, здраве и жизненост. Петната, зачервяванията, и несъвършенствата на кожата я правят да изглежда по- възрастна. За съжаление, перфектната, безупречна, с равен тен кожа е рядко естествена. Много по-често се срещат различни несъвършенства, като кожа, склонна към нечистотии/пъпки/, пигментни нарушения, зачервявания свързани с чувствителност на кожата, кожа склонна към купероза или груба, с широки пори кожна структура.

ПЪТЯТ КЪМ ПЕРФЕКТНИЯТ ТЕН

Гладката, добре поддържана повърхност на кожата, с достатъчно влага и равномерно разпределение на пигментацията може да отразява много равномерно светлината  поради равномерния си релеф, създавайки перфектен на вид, равен и сияен тен. Когато тези условия не са естествено присъстващи, висококачествените тонирани кремове могат да бъдат лесен начин към перфектния тен.

Продуктите от серията ГЛАДКА & ПЕРФЕКТНА  дават безупречен, перфектен тен и гарантира гладка, с равен тен кожна повърхност с помощта на техните подхранващи компоненти.  В допълнение, включените филтри за слънцезащита предпазват кожата от провокираните от слънцето поражения и преждевременно състаряване в ежедневния ни живот. Моля, забележете: При интензивно излагане на слънце, като плажуване, трябва да бъде използван специализиран продукт за слънцезащита.

Крем против зачервявания SPF 20, Крем при умора SPF 20, Крем DD Cream светъл/среден SPF 25