Продължете към съдържанието

НЕ „ПРОТИВ“ СТАРЕЕНЕТО – А „ПЕРФЕКТНАТА“ ВЪЗРАСТ

„Наслаждавам се на живота си!“ Това е основното изявление на поколението на хората над 50 години. Те се възползват от своята опитност, имат свое мнение и стил, и са самоуверени и млади! Те не искат да потискат стареенето или да се стремят към вечна младост. Съвременната жена днес ясно разпознава знаците на времето, но дава на кожата си възможността да развие своята оптимална красота, подходяща за възрастта, в тази фаза от живота си. И тя знае, че когато се чувства удобно в кожата си, това благополучие се отразява на външния й вид. Разговорът вече не е за „против“ стареенето, а за „перфектното“ стареене! Красотата не е въпрос на възраст, а на отношение към живота.

ФОРМИРАЙТЕ „V“ ФОРМА НА ЛИЦЕТО СИ!

Менопаузата е период на преход за всяка жена. Промените, които се усещат по време на този период, са поради преструктурирането на женския хормонален баланс. Хормоните се наричат и биохимични посланици, които предизвикват определени процеси в тялото. В кожата те служат като инициатори, които, например, стимулират синтеза на колаген, ускоряват клетъчното делене, насърчават кръвообращението в кожата и по този начин осигуряват оптимално снабдяване на клетките с кислород и хранителни вещества. Производството на себум и балансът на влагата също се регулират от хормоналните сигнални вещества.

Поради спадащото ниво на естроген (женски хормон) около една трета от колагена в кожата се губи в първите пет години след менопаузата. Най-големият ни орган губи стабилност, обем, способност за задържане на вода и сияйност поради загубата на хормони. Кожата увисва, става нееластична и контурите на лицето се свличат. Особено долната част на лицето с брадичката, страничната част на бузите и прехода към врата започват да се отпускат и да увисват. Това променя цялостната форма на лицето: младежката (V-форма) се губи. Всички тези процеси не могат напълно да бъдат спрени. Но вместо да се примиряваме, кожата може да бъде оптимизирана с подбрани грижи. Дори зрялата кожа може да бъде перфектна въпреки знаците на времето – перфектна за вашата възраст.

Мощни продукти от линията PERFECT AGE създават повдигащ ефект „V-лифтинг“ с уникални активни съставки. Те повдигат лицевите контури и ги укрепват. Избрани съставки стягат и преструктурират кожата на лицето, стимулират синтеза на колаген, предотвратяват допълнителната загуба на еластичност и стабилизират баланса на влагата в нуждаещата се кожа.

Серум, 24ч Грижа, 24ч Грижа с богата текстура